Help! Geen tijd om te ondernemen


In het MKB komen we ze veel tegen. De ondernemers die geleefd worden.
Die eigenlijk heel andere dingen willen doen dan het oplossen van problemen of beantwoorden van telkens nieuwe vragen.
"Als je nog iets anders wilt doen, zit je telkens weer tot laat in de avond te werken."  "Het is allemaal nodig, ik kan niets laten liggen."

Al zaten er 120 werkuren in een week, dan is het nog steeds niet genoeg!
120 werkuren in de week brengt ook niet de oplossing. Wat dan? Structuur?
Natuurlijk! We willen het allemaal; structuur in het werk, mensen die zelf de vragen kunnen beantwoorden en problemen oplossen. Tijd kunnen besteden aan het ontwikkelen van nieuwe producten, nieuwe markten, nieuwe ideeën! Dingen die ik leuk vindt als ondernemer.

Welke keuze maak je hierin? Je kunt je kostbare en beschikbare tijd maar één keer besteden.

Ga je voor: het zelf oplossen van de dagelijkse problemen? Wat op korte termijn een minder boze of zelf een tevreden klant oplevert.
Of ga je voor: een deel van de tijd reserveren om te werken aan structurele oplossingen en verbeteringen binnen de organisatie? Waardoor het aantal dagelijkse problemen op iets langere termijn snel afneemt.
De keuze is logisch. Een open deur! Maar de praktijk leert vaak dat dit bijna niet lukt. Dat het blijft hangen in de ambitite en dat er echt 120 uur in een werkweek zouden moeten zitten.

Maar wat kan ik? Wat moet ik loslaten? Kan ik dat? Durf ik dat? Welk effect heeft dat?

De oorzaak ligt vaak in gedrag. Een gewoonte om op een bepaalde wijze te reageren op bepaalde prikkels uit de omgeving. De consequenties van dit gedrag zijn veel groter dan menig ondernemer of manager durft in te zien. Het is gedrag, dat kan veranderen, wanneer je dit echt wilt.
Belangrijk is te weten wat het zo moeilijk maakt om hier anders mee om te gaan. Bewust zijn van de valkuilen waar je met beide benen in trapt, zoals bijvoorbeeld: overnemen. Wij kijken met de ondernemer hoe hij heel bewust anders om kan gaan met deze valkuilen. We kijken hoe hij weer tijd kan krijgen om te doen waar hij goed in is en waar de ondernemer zijn geld veel beter mee kan verdienen. Vaak is dat ondernemen, soms is het zijn specialisme in zijn vakgebied. In ieder geval zijn dit meestal veel andere zaken als waar hij zich kapot op loopt.
Het effect is dat de volwassenheid van de hele organisatie kan groeien. De organisatie en de ondernemer gezonder worden wat positieve impact heeft op omzet en winst.

Meer weten? Bel gerust  Rob Italiaander  06 2931 7710

Persoonlijk kennismaken?

Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen geheel vrijblijvend contact met u op;

Uw naam:
Telefoonnummer:
Uw e-mail:
Uw opmerking:
 

Abonneer op onze nieuwsbrief

Voer hier uw mailadres in: