Basisanalyse

Doelstelling
De basisanalyse heeft tot doel de huidige situatie van de onderneming te schetsen op specifieke organisatie aspecten waarop sterk gescoord moet kunnen worden om een sterke concurrentiepositie te kunnen behalen of behouden.
                    
Wat
De basis analyse meet in hoeverre de organisatie zich kan meten in de mate van “leanheid” . Een bedrijf dat Lean is kan snel inspelen op de veranderende vraag van de klant, levert exact de producten die de klant nodig heeft op het moment dat deze dat wil, tegen een prijs die de klant hier voor wil betalen.
 

Hoe
De organisatie aspecten die gemeten worden vindt u in het hiernaast afgebeelde model. Hier wordt de organisatie afgebeeld als een gebouw dat uit verschillende elementen is opgebouwd.


Waarom
De basisanalyse zal in de rapportage een duidelijk beeld geven waar de onderneming op dit moment staat en welke aspecten al sterk zijn en aan welke aspecten extra aandacht nodig hebben. Hierdoor kan de directie en het MT een juiste keuze maken uit de projectmodules die Procisco hen te bieden heeft .