Lean Manufacturing en visie & strategie

Lean Manufacturing

Toyota Production System (TPS)
Lean Manufacturing vindt zijn oorsprong  in het Toyota Production System TPS. Het is ontwikkeld in het Japan vlak na de 2e wereldoorlog waar aan alles tekorten waren. Geholpen door Amerikaanse deskundigen ontwikkelde de Japanners een werkmethode en filosofie waardoor Toyota later een toonaangevend productiebedrijf werd met zeer trouwe klanten.

Lean Thinking
De manier van denken in het bedrijf waarbij; De klant centraal staat en alles draait om het uitsluitend toevoegen van waarde voor de klant, aan de producten.
" Lean Thinking" is een filosofie, een wijze van denken, die gericht is om vanuit de visie van de klant te kijken naar het product en naar de processen waarmee het product tot stand komt. Daarbij worden alle verspillingen in de processen eruit gefilterd en aangepakt.


Lean Manufacturing
Lean Manufacturing is erop gericht om een product voort te brengen dat het beste kan aansluiten bij de behoefte van de klant, die geleverd kan worden op het moment dat de klant deze nodig heeft, met een kwaliteit die hij zich wenst en tegen een prijs die beter is dan hij ervoor wil betalen.
Lean Manufacturing kijkt naar de toegevoegde waarde voor de klant bij alle stappen in de bedrijfsprocessen. Er wordt voortdurend gekeken naar:

Kaizen
Proces verbeteren gebeurt in kleine stappen “ Kaizen”. Het goede blijft behouden en het mindere wordt er uitgepikt en verbeterd. Dit is een continue proces door het implementeren van de cirkel van Deming   Plan/ Do/ Check/ Act die zich steeds herhaald.