Werken in Ún werken aan je organisatie

 

Hoera, de economie groeit! De orderportefeuille groeit, we komen uit de rode cijfers en het gaat weer een stuk beter met de omzet. Op dat vlak krijgen we weer wat lucht. De druk op de organisatie groeit ook. Er worden weer nieuwe mensen aangenomen om de groeiende drukte op de verschillende afdelingen het hoofd te kunnen bieden. Mensen moeten nog ingewerkt worden maar moeten vooral snel hun weg vinden in de organisatie want het is druk. Leveranciers hebben het ook druk en levertijden groeien ook. Als ondernemer heb je het ook weer enorm druk. Want het gaat allemaal niet vanzelf. Als het druk is gaat er ook meer mis. Moet er vaker bijgestuurd worden. Moet er vaker een klant tevreden gesteld worden omdat hij niet het juiste product, de juiste kwaliteit of de snelle levertijd heeft gekregen die hij had verwacht. Had mogen verwachten. Zelf ook nodig heeft. Op dat vlak heb je als ondernemer nog minder “lucht” gekregen en heb je het hartstikke druk!

In feite ben je als ondernemer weer in de vicieuze cirkel beland. Omdat het druk is ben je zelf als ondernemer ook erg druk met werken in je organisatie. Met bijsturen, brandjes blussen. Ondertussen bedenk je ook dat je nu weer kansen krijgt om ambities waar te maken zoals groeien, nieuwe producten bedenken zodat je in de toekomst ook interessant blijft voor je klanten en je plekje in de markt kunt behouden. Het laatste is een “must”. Je realiseert je ook dat het druk is maar dat het met de efficiëntie niet best gesteld is. Dat je ondanks de hogere omzet lang niet deze verbetering terug ziet in de winst. Je moet gaan werken áán je organisatie!

Maar Hoe? Het begint met contact op nemen met Procisco. Dat is een kleine moeite en een grote stap naar de oplossing van dit dilemma! Procisco inventariseert de situatie in de je organisatie. Praat met jou en met je medewerkers, apart! We onderzoeken hoe het gaat en hoe zaken georganiseerd zijn. Hoe de medewerkers het beleven en waar ze tegenaan lopen. Vaak geeft alleen al deze aandacht medewerkers nieuwe energie. Als ondernemer hoor je dan hoe je ervoor staat en wat er voor mogelijkheden zijn.

Procisco zet je organisatie niet in een keer op zijn kop. Er moet vooral ook doorgewerkt kunnen worden. Er moet een zekere rust maar vooral vertrouwen zijn in de verbeteringen die komen gaan. In nauw overleg met jou als ondernemer worden prioriteiten bepaald. Wat gaan we als eerste aanpakken? Procisco pakt elk onderdeel op als een apart project. Met een “kop en een staart”. We betrekken iedereen die er mee te maken heeft maar houden ook goed rekening met de tijd die mensen erin moeten steken. Daarom doen we dit vooral praktisch. Leren én doen! We doen de projecten één voor één, om de rust in de organisatie te bewaren en de ondernemer het overzicht te laten behouden. Elk project wordt afgesloten en we maken de resultaten inzichtelijk, meetbaar. Als ondernemer blijf je aan het stuur. Jij bepaalt of en wanneer het vervolg wordt opgestart. Het resultaat smaakt naar meer. Je gaat het merken in je organisatie. De betrokkenheid groeit. De vicieuze cirkel wordt doorbroken.

Herken je dit? Bellen, kleine moeite 06-2931-7710
Ik hoor je graag
Rob Italiaander, Procisco


Interesse om vrijblijvend te kijken waarmee wij u kunnen helpen?

Klik hier en neem geheel vrijblijvend contact met ons op!

Persoonlijk kennismaken?

Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen geheel vrijblijvend contact met u op;

Uw naam:
Telefoonnummer:
Uw e-mail:
Uw opmerking:
 

Abonneer op onze nieuwsbrief

Voer hier uw mailadres in: