De Dynamische organisatie

 Aansluiting krijgen en houden bij een wereld in ontwikkeling vraagt om inzicht in wat er gebeurt, gevoel bij wat er verandert en creativiteit om hier een antwoord op te hebben. Creativiteit neemt een belangrijke plaats in bij de manier van werken binnen onze organisaties. Of de razendsnelle ontwikkelingen bedreigend zijn voor uw organisatie of juist nieuwe kansen biedt is afhankelijk van de heersende cultuur met ruimte voor creativiteit en hoe dynamisch de organisatie is ingericht.

De dynamische organisatie
Dynamisch staat hier voor energiek, veerkrachtig, bewegelijk, veranderlijk, vitaal, ondernemend, volhardend. Een organisatie waar je energie van krijgt. In een dynamische organisatie zijn Agile en Lean werken verankerd in de cultuur. Daar is een gezonde balans tussen noodzakelijke structuur en ruimte voor creativiteit. De input en betrokkenheid van medewerkers zijn de belangrijkste bronnen bij het bepalen van het “hoe”. Maar ook belangrijk voor “wat” de organisatie gaat doen. De organisatie wordt gezien als een dynamisch systeem

 
Het schema laat de relaties zien die de verschillende onderdelen met elkaar hebben. Het team van medewerkers staat als de spil in het midden. De voortdurend in steeds sneller tempo veranderende omgeving, de context van de organisatie, levert belangrijke input voor de koers die voor de organisatie wordt uitgezet. Het is een terugkerend proces dat zich vaker herhaald naarmate zich er meer ingrijpende veranderingen in de omgeving aftekenen. De voelsprieten van de organisatie, waaronder ook van de medewerkers, staan voortdurend open. Het is een lerende organisatie. Een plek waar jongere en oudere medewerkers graag willen werken omdat ze zich gehoord en gewaardeerd voelen.

Oplossen of vernieuwen in de organisatie zijn een resultaat van Co-creatie. Een resultaat van de mensen die er dagelijks mee te maken hebben en dus betrokken zijn. Doordat het een co-creatie is wordt de oplossing of vernieuwing een stukje van hen zelf en geeft het resultaat nieuwe energie en/of aanleiding om samen verder te zoeken in het creatie proces.
Voor een dynamische organisatie zijn de steeds snellere veranderingen geen bedreiging maar juist een kans om zich te onderscheiden en te overleven.
Er valt natuurlijk nog veel meer te vertellen over dynamische organisaties. Niet alleen wat het oplevert maar ook hoe je zover komt. Daarvoor zijn er verkennende workshops georganiseerd waarin je kennis kunt maken met de inhoud en voor jezelf kunt gaan bepalen of dit geschikt is voor de eigen organisatie. Heeft u vragen? Bel dan 06 2931 7710 of stuur een korte mail naar rob@procisco.nl 
Wil je weten over andere mogelijke workshops? Bekijk de Agenda
 

Bewezen methodiek van Procisco

De Dynamische organisatie is een door Procisco ontwikkelde methodiek. Deze door Procisco in de praktijk succesvol toegepaste methode is veel omvattend en de basis voor succes binnen iedere organisatie. Resultaat is dat er weer echte energie is in de organisatie, de neuzen staan naar dezelfde kant. Mensen werken met elkaar en niet tegen elkaar in. Wanneer u geïnteresseerd bent of nog vragen heeft, neem gerust contact met ons op. Bel naar 06 - 29 31 7710   Wij staan graag voor u klaar.

Workshop's
Procisco organiseert met regelmaat workshops over diverse onderwerpen. Puur om beter kennis te maken met de inhoud en een beeld te kunnen vormen wat dit in uw organisatie kan betekenen. Aanmelden


Persoonlijk kennismaken?

Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen geheel vrijblijvend contact met u op;

Uw naam:
Telefoonnummer:
Uw e-mail:
Uw opmerking:
 

Abonneer op onze nieuwsbrief

Voer hier uw mailadres in: