Razendsnelle ontwikkelingen bedreigend, of juist niet


De futurist Gerd Leonard stelt in zijn presentatie “Digital transformation: are you ready for exponential change?” dat er een ware tornado over ons heen komt van veranderingen. Met hem zijn er veel andere sprekers die zeggen dat verandering nog de enige constante is.
Maar wat betekent dat voor uw organisatie?
In onze wereld waarin de creativiteit een steeds belangrijkere rol speelt, vindt een razendsnelle ontwikkeling van producten en diensten plaats. Maar dat is niet de enige verandering. Ook maatschappelijk verandert er veel. We moeten naar een duurzaam gebruik van energie en grondstoffen. Snelle levering: vandaag bestellen en morgen in huis. Wat vandaag nog prima is, kan morgen al niet meer voldoen! We kunnen er niet meer onderuit om onszelf de vraag te stellen: Zijn we hier wel klaar voor?
Aansluiting krijgen en houden bij een wereld in ontwikkeling vraagt om inzicht in wat er gebeurt, gevoel bij wat er verandert en creativiteit om hier een antwoord op te hebben. Creativiteit neemt een steeds belangrijkere plaats in bij de manier van werken binnen onze organisaties. Of de razendsnelle ontwikkelingen bedreigend zijn voor uw organisatie of juist nieuwe kansen biedt is afhankelijk van de heersende cultuur, hoeveel ruimte er is voor creativiteit en hoe dynamisch de organisatie is ingericht.

De dynamische organisatie
Dynamisch staat hier voor energiek, veerkrachtig, bewegelijk, veranderlijk, vitaal, ondernemend, volhardend. Een organisatie waar je energie van krijgt. In een dynamische organisatie zijn Agile en Lean werken verankerd in de cultuur. Daar is een gezonde balans tussen noodzakelijke structuur en ruimte voor creativiteit. De input en betrokkenheid van medewerkers zijn de belangrijkste bronnen bij het bepalen van het “hoe”. Maar ook belangrijk voor “wat” de organisatie gaat doen. De organisatie wordt gezien als een dynamisch systeem.

Het schema laat de relaties zien die de verschillende onderdelen met elkaar hebben. Het team van medewerkers staat als de spil in het midden. De voortdurend in steeds sneller tempo veranderende omgeving, de context van de organisatie, levert belangrijke input voor de koers die voor de organisatie wordt uitgezet. Het is een terugkerend proces dat zich vaker herhaald naarmate zich er meer ingrijpende veranderingen in de omgeving aftekenen. De voelsprieten van de organisatie, waaronder ook van de medewerkers, staan voortdurend open. Het is een lerende organisatie. Een plek waar jongere en oudere medewerkers graag willen werken omdat ze zich gehoord en gewaardeerd voelen.
 
Oplossen of vernieuwen in de organisatie zijn een resultaat van Co-creatie. Een resultaat van de mensen die er dagelijks mee te maken hebben en dus betrokken zijn. Doordat het een co-creatie is wordt de oplossing of vernieuwing een stukje van hen zelf en geeft het resultaat nieuwe energie en/of aanleiding om samen verder te zoeken in het creatie proces.
Voor een dynamische organisatie zijn de steeds snellere veranderingen geen bedreiging maar juist een kans om zich te onderscheiden en te overleven.

Er valt natuurlijk nog veel meer te vertellen over dynamische organisaties. Niet alleen wat het oplevert maar ook hoe je zover komt. Daarvoor zijn er verkennende workshops georganiseerd met de gelegenheid om kennis te maken met de inhoud waarnaar je kunt gaan bepalen of dit ook geschikt is voor de eigen organisatie. Geïnteresseerd? Stuur een korte mail naar rob@procisco.nl
Vindt je dit artikel interessant? Laat het ons en je relaties weten.
Bekijk ook de indrukwekkende presentatie van Gerd Leonard: https://www.youtube.com/watch?v=ystdF6jN7hc

Rob Italiaander
Procisco BV


Persoonlijk kennismaken?

Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen geheel vrijblijvend contact met u op;

Uw naam:
Telefoonnummer:
Uw e-mail:
Uw opmerking:
 

Abonneer op onze nieuwsbrief

Voer hier uw mailadres in: